Ne féljünk nagyot lépni, ha ez tűnik szükségesnek. Két kis ugrással nem jutunk át a szakadékon. David Lloyd George
Bejelentkezés

Internet szolgáltatások - Marketing

Marketing

Kereső regisztráció
Kereső-optimalizálás
Linkmarketing
Látogatottság elemzés
Online-marketing

Általában a marketing célja termékek, vagy szolgáltatások hatékony eljuttatása a vásárlókhoz. Csak hogy néhány példát említsünk, létezik a hagyományos levél alapú marketing, a telefon-marketing, a televíziós marketing, vagy a szórólapozás, hogy a legegyszerűbbet se hagyjuk ki. Ezek mindegyike ugyanazt a célt szolgálja, azt, hogy az adott terméket a lehető legszélesebb körben, a lehető legkisebb költségen eljuttassa a célközönséghez. Az egyes marketing területek közötti legfőbb különbség az, hogy melyik milyen médiumot, információs csatornát használ. A hagyományos levél alapú marketing a nyomtatott papírt, a telefon-marketing a telefonvonalat használja médiumként, stb.

Ennek megfelelően Internet-marketingnek azt nevezzük, amikor a termékeit, vagy szolgáltatásait egy cég az Internetes tárhely, mint médium segítségével kívánja népszerűsíteni. Az Internet-marketing célja a lehető legkisebb költségen a lehető legnagyobb hasznot realizálni.

Az Internet-marketing célja az, hogy megtalálják tárhelyünket az Interneten. A véletlen megtalálás esélye szinte nulla. Rajtunk múlik, hogy mit és hogyan, de valamit tennünk kell, különben az Internetes megjelenésbe fektetett sok idő és pénz mind elvész. Az Internetes tárhely médiumnak van azonban egy behozhatatlan előnye a többi médiummal szemben: elterjedtségéhez képest rendkívül olcsón lehet megjelenni általa. Az Internet-marketing alkalmazásával az összes költség nem szokta meghaladni a 30-40%-ot (beleértve a tárhely szolgáltatást is).

Kereső regisztráció

Az Ön honlapját beregisztrálom olyan kereső programokba amelyek ezt nem "büntetik", annak céljából, hogy keresés esetén az Ön oldala is találatként megjelenjen és az Ön oldala ismert legyen az Internet világában. Regisztrálást nem támogató kereső programok számára információt szolgáltatok az Ön honlapjáról, hogy a kereső megtalálja Önt.

Kereső-optimalizálás

A statisztikák szerint az emberek legnagyobb hányada a kereső programok segítségével jut el egy-egy weblapra. Tegyük fel, hogy Önnek parkettát gyártó cége van, és valaki azt szeretne vásárolni és beírja a keresőbe a parketta szót. Ennek hatására nyilván több ezer találat jelenik meg. Valószínűleg az Ön cége is ott lesz, de korántsem mindegy, hogy a 3761. vagy a 46. vagy esetleg a 4. helyen. A potenciális vásárló nem fogja megnézni a 3761., sőt az esetek 99 százalékában a 46. találatot sem. A gyakorlat az, hogy az első 20 találatnál többel nem foglalkozik az internetező. Tehát a cél az, hogy az Ön által forgalmazott termékekre, szolgáltatásokra, rákeresve a találati listán minél előkelőbb helyen szerepeljen.

Ezen módszerek egy ága a kereső-optimalizálás (SEO - Search Engine Optimization).

Idővel változtak a szempontok, amik alapján egy-egy kereső meghatározta egy weblap pozícióját. Napjainkban a kereső-optimalizálás sokkal összetettebb kérdés. A keresők fejlődése és a megnövekedett oldalak száma miatt folyamatos tevékenységet igényel egy oldal megfelelő helyen tartása.

A kereső-optimalizálás megkezdéséhez szükségünk lesz a következőkre: Elkészítem a kereső-optimalizálás tervét. Átadom a módosítás részletes leírását, amely alapján elvégezhető a honlap módosításai. Amennyiben Ön elérhetővé teszi a forráskódot, én is elvégzem a módosításokat. A már keresőre optimalizált weboldalt láthatóvá teszem a keresők számára. Havi rendszerességgel dokumentálom az oldal megítélését, és keresőkben elfoglalt helyezéseit.

Linkmarketing

Ez a tevékenység nem más, mint webcímünk regisztrálása katalógusokba, link helyekre. Természetesen a ránk mutató linkhelyek kiválasztása nem véletlenszerű hiszen, akár ronthatunk is a látogatottsági eredményeinken egy rossz választással.

A szolgáltatás jellemzői:

Látogatottság elemzés (WebsiteAudit)

Minden honlap látogatási forgalmat bonyolít, melynek Interneten való mérése/elemzése alapfeltétel bármely marketing, vagy PR esemény után. Ezek az eszközök (úgynevezett) real-time alapúak, tehát akár az azonnali aktivitásokat is kimutatják a website-on!

A szolgáltatás jellemzői:

WebsiteAudit szolgáltatás készítés - tesztelés alatt)

Online-marketing

Az elmúlt évek adatait összehasonlítva láthatóvá válik, hogy az internetezők egyre tudatosabban használják ki az Internet nyújtotta lehetőségeket, hiszen míg 2001-ben a -szabadidő programok keresését- 44% említette, ez az arány 2003-ra már elérte az 53%-ot. A -vásárlás előtti információgyűjtés- is 31%-ról, 42%-ra, míg az -üzleti, banki, tőzsdei információk keresése- 22%-ról, 28%-ra növekedett. Az -online szolgáltatásokat keresők- aránya szintén majd 10%-al, 32%-ra nőtt a két év alatt. Az internetezők között jelentős mértékben felül vannak reprezentálva a Budapestiek, arányuk 27%. A gyakori internetezők 26 %-a valamely megyeszékhelyen, 22%-a egyéb városban, 25% pedig falun internetezik. Az adatokból is látható, hogy az Internet nyújtotta marketing lehetőségeket érdemes kihasználni.

Szolgáltatásaim közé tartozik az online kommunikációs stratégiák kidolgozása, médiatervezés és -vásárlás, a kampányok koordinálása, piackutatási projektek megvalósítása és egyéb egyedi ötletek kivitelezése.

A szolgáltatás fajtái: Hirdetési felületet és a reklámanyag elkészítését is biztosítani tudom. Elszámolás lehet: